Ingyen játékkonzolokat ígért követőinek egy médiasztár, a legmagasabb készültséget rendelték el New Yorkban

2023. augusztus 5. – 08:23

Másolás

Vágólapra másolva

A legmagasabb szintű készültséget rendelte el New York rendőrsége pénteken, miután egy közösségi médiasztár több ezer fős tömeget csődített össze ingyen ajándékokat ígérve, írja az MTI.

A különböző közösségi médiaoldalakon több millió követővel rendelkező Kai Cenat szerdai élő bejelentkezésében hirdette meg, hogy péntek délután 4 órától egy járműből különböző műszaki eszközöket, köztük játékkonzolokat, számítógépeket, PlayStation 5-öket, mikrofonokat, billentyűzeteket, webkamerákat, fejhallgatókat ajándékoz egy terepjáróból a Union Square-en azoknak, akik helyesen válaszolnak néhány egyszerű kérdésre, mert „úgy érzem, New York valóban megérdemli. Ha jól csinálod, bumm, kapsz egy PS5-öt, csak úgy” – mondta.

A CNN szerint a tömeg pénteken kora délután kezdett gyülekezni a belvárosi téren, emiatt a forgalmat el kellett terelni. A rendőrség először kettes fokozatú készültséget rendelt el, hogy biztosítsa a környék rendjét, de miután

a tömeg egy építkezésről lapátokat, fejszéket és más szerszámokat vitt el, majd azzal masírozott és tűzijátékokat robbantott, a rendőrség a legmagasabb, katasztrófák esetére fenntartott négyes készültségre emelte.

A nagyobb káosz elkerülése érdekében a metrók sem álltak meg a közeli állomáson.

Miközben a tömeg a téren várta, hogy kedvence megjelenjen, Cenat a Twitch nevű közösségi médiaplatformon élő bejelentkezésben úgy kommentálta a történéseket, hogy „háború van odakint”. A 21 éves közösségi médiasztár később egy autóban elhagyta a helyszínt. Arról nem tudni, hogy az ígért ajándékokból bármelyik rajongó részesült volna.

A CNN cikke szerint az eseményen többen megsérültek. A rendőrök a tömegből 65 embert előállítottak, köztük 30 fiatalkorút, majd Kai Cenatot is őrizetbe vették, akit lázadásra való felbujtással és törvénytelen gyülekezésre buzdítással vádolnak, mivel akcióját nem jelentette be előre a rendőrségen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!