Életfogytiglani börtönbüntetést kapott az apokalipszistől tartó idahói nő, aki megölte gyerekeit

2023. augusztus 1. – 13:44

Másolás

Vágólapra másolva


Az Idaho állambeli Fremont megyei bíróság többszörös életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte az 50 éves Lori Vallowt, aki annyira tartott a közelgő apokalipszistől, hogy végzett két gyermekével, valamint részt vett ötödik férjének, Chad Daybell exnejének a megölésében is, írj az NPR.

Lori Vallow – Fotó: Ada County Sheriff's Office / AFP
Lori Vallow – Fotó: Ada County Sheriff's Office / AFP

A hétfői tárgyaláson Vallow tagadta bűneit, és perceken át beszélt arról, hogy áldozatai meglátogatták őt és azt mondták neki, hogy boldogok a túlvilágon, majd azt is elmesélte, hogy nagy hatással volt személyiségre lányának születése 2002-ben, mikor halálközeli élményben volt része. A nő a bíró szerint nem mutatott megbánást. Vallow védőügyvédje beszédében azt hangsúlyozta, hogy ügyfele „egy szeretetteljes, de nagyon félreértett személy”. Ezért is próbálta kiharcolni a bíróságnál azt, hogy Vallow 20 év letöltendő börtönbüntetés után feltételesen szabadulhasson.

A hatóságok 2020 júniusában találtak rá a két legkisebb Vallow gyerekre, a 7 éves Joshua ‘JJ’ Vallow és a 16 éves Tylee Ryan megcsonkított holttestére egy idahói vidéki birtokon, amely Daybell tulajdona volt. A holttestek megtalálása után merült fel a gyanú, hogy az áldozatok között lehet még Vallow negyedik férje, a 62 éves Charles Vallow és Daybell első felesége, a 49 éves Tammy Daybell is. Mindketten furcsa körülmények között haltak meg. Az ügy hátborzongató részleteiről ebben a cikkben írtunk.

Vallow férjének, Chad Daybellnek gyilkossági pere 2024 tavaszán kezdődik majd.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!