Ékszerbolti rablás Párizsban: 10-15 millió eurós zsákmány és elegáns bűnözők

2023. augusztus 1. – 23:30

Ékszerbolti rablás Párizsban: 10-15 millió eurós zsákmány és elegáns bűnözők
Piros-fehér szalaggal zárták le a Piaget luxusékszerbolt környékét a rendőrök azt követően, hogy egy háromfős fegyveres csoport augusztus 1-én kirabolta Fotó: STEFANO RELLANDINI / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Két öltönyös férfi és egy fekete nadrágot, valamint zöld felsőruhát viselő nő sétált be kedden, ebédidőben a Piaget Párizs elegáns negyedében, a Rue de la Paix-n található luxusékszerboltjába. Nem vásárolni mentek, hanem rabolni. Hangtompítós fegyvereket szegeztek az alkalmazottakra, földre kényszerítették őket, majd percekkel később összesen 10-15 millió euró értékű (átszámítva kb. 4-6 milliárd forint) zsákmánnyal gyalog távoztak, írja a BBC.

A cikk felidézi azt az áprilisi rablást is, amelyben két motoros a Vendôme téren, a mostani rablás helyszínének közelében működő Bulgari ékszerüzletet rabolták ki szombat délután, majd sikeresen elmenekültek a zsákmánnyal és erről még videót is készített egy közelben álló járókelő.

Mint azt az egyik francia tévécsatornának nyilatkozó Sandrine Marcot, a francia ékszer- és óraszakszervezet munkatársa elmondta, a korábbi jelentős csökkenés után, az utóbbi években ismét emelkedni kezdett a hasonló ékszerbolti rablások száma Franciaországban. A BBC cikkében megemlítik, hogy kevesebb mint két hete otthonában rabolták ki a Paris Saint-Germain futballcsapat kapusát, Gianluigi Donnarummát, akit élettársával együtt megkötöztek az elkövetők, majd ékszereiket magukhoz véve távoztak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!