Kettős mércével vádolják az iráni rezsimet egy szexvideó miatt felfüggesztett tisztviselő ügyében

2023. július 30. – 08:39

Másolás

Vágólapra másolva

Felfüggesztettek egy iráni tisztviselőt, miután elterjedt az interneten egy videó, amin állítólag az látható, hogy Gilán tartományának kulturális és iszlám útmutatásért felelős vezetője, Reza Caghati egy másik férfival szexel – írja a BBC. A nagy port kavaró videó a kormányellenes Radio Gilán Telegram-csatornán látott napvilágot, amelynek működtetője Pejman Behbudi azt mondta, hogy céljuk „a tisztviselők korrupt viselkedésének leleplezése.”

Az iráni törvények szerint az azonos neműek közötti kapcsolat bűncselekmény, és – bár erre még csak kevés példa volt – akár halálbüntetéssel is büntethetik. Egyesek szerint az iráni tisztviselővel kivételeznek és másként bánnak velük, mint az LMBTQ+-közösség tagjaival vagy azokkal a nőkkel, akik nem tartják be az iszlám vallás szabályait. Emlékezzünk vissza a 22 éves Mahsza Aminira, aki tavaly szeptemberben vesztette életét, miután az iráni erkölcsrendészet meghurcolta, mert nem megfelelően viselte a hidzsábot.

Az iráni kulturális miniszter, Mohammad Mehdi Eszmaili azt mondta, hogy korábban még soha nem merült fel semmi negatív Caghati személyével kapcsolatban. Az ügyet és a videó hitelességét az igazságügyi hatóságok vizsgálják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!