Négy éve eltűnt, majd a napokban besétált a rendőrségre egy arizonai tinédzser

2023. július 27. – 14:54

Másolás

Vágólapra másolva

Az Egyesült államokbeli Glendale-ben, Phoenix egyik külvárosában tűnt el négy éve az akkor 14 éves Alicia Navarro, akiről azóta senki nem tudta, hogy hol tartózkodik. Bár a rendőrség több ezer bejelentést kapott az ügyében, nem találták meg. Végül a lány a hét besétált egy otthonától 1600 kilométerre fekvő montanai kisváros rendőrőrsén, a kanadai határtól hatvannégy kilométerre, írja az MTI.

Jose Santiago rendőrségi szóvivő sajtótájékoztatóján elmondta, hogy Aliciát nem gyanúsítják semmivel, nem is tartják fogva, szabadon távozhat és már találkozott is családjával. Mint hozzátette, a lányt minden jel szerint nem fenyegeti senki, egészséges és boldog. Kihallgatásán azt is elmondta, hogy nem bántották távolléte idején sem.

Alicia Navarro 2019. szeptemberi eltűnését követően nagyszabású keresést indítottak a hatóságok, amelybe az FBI is bekapcsolódott. Anyja, Jessica Nunez korábban felvetette, hogy magasan funkcionáló autista lányát esetleg elcsábította valaki, akivel az interneten ismerkedett meg. A lány távozásakor ugyanakkor üzenetet hagyott szüleinek, amelyben az állt:

Elszöktem. Visszajövök, esküszöm. Esküszöm, hogy sajnálom.

A Daily Beast cikke szerint Scott Waite hadnagy azt mondta, hogy egyelőre nem tudják, miért éppen most bukkant fel Alicia, de mint fogalmazott: „Úgy érezte, most jött el az idő, hogy megtegye a következő lépéseket az életében úgy, ahogy bárki más tenné.” Hozzátette, hogy a lány valószínűleg hosszú fejlődésen ment keresztül az elmúlt időszakban.

Nunez és lánya megrendítő találkozását követően az anya azt mondta, hogy nem tud részletekkel szolgálni arról, hogy lánya kivel és hogyan töltötte az eltűnése óta eltelt éveket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!