Ukrajna állítja, hogy visszafoglalt egy kis területet Bahmut környékén

2023. július 24. – 10:36

Másolás

Vágólapra másolva

Ukrajna azt állítja, hogy visszafoglalt egy kis területet a Bahmut régióban. Hanna Maliar védelmi miniszterhelyettes hétfőn közölte, hogy az orosz csapatok továbbra is elsősorban a Kupjanszk, Liman, Bahmut, Avdijivka és Mariinka környékére összpontosítják az erőiket, ezeken a területeken kemény harcok folynak.

A bahmuti front déli részén az elmúlt héten sikeres offenzívát hajtottak végre a csapataink, és most fokozatosan, de magabiztosan haladnak előre.

A miniszterhelyettes közleménye szerint egy hét alatt 4 négyzetkilométernyi területet szabadítottak fel. Bahmut északi részén folytatódnak a harcok, a helyzet változatlan – tette hozzá.

Múlt csütörtökön Olekszandr Szirszkij vezérezredes, az ukrán fegyveres erők szárazföldi erőinek parancsnoka a BBC-nek adott interjújában azt állította, hogy az ukrán csapatok újból nekiláttak Bahmut város visszafoglalásának, és már „félig bekerítették” az ottani orosz erőket.

Ukrán katona egy 152 mm-es D-20-as löveggel tüzel az orosz állások felé Bahmut közelében 2023. július 20-án – Fotó: Genya Savilov / AFP
Ukrán katona egy 152 mm-es D-20-as löveggel tüzel az orosz állások felé Bahmut közelében 2023. július 20-án – Fotó: Genya Savilov / AFP

„Számos területen, Kupjanszktól Limanig védekező műveleteket hajtunk végre. Bahmut környékén is védekező akciókat hajtunk végre. Most azonban aktív támadó akciókba kezdtünk, hogy javítsuk taktikai helyzetünket és fedezzük Bahmutot az oldalainkról, ezzel megteremtve a körülzárás feltételeit” -mondta.

(Guardian)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!