Vaddisznónak bizonyult a szökött berlini oroszlán

2023. július 21. – 14:38

Másolás

Vágólapra másolva

Miután teljes európai sajtót bejárta, hogy szökött nőstény oroszlán kószálhat Berlinben, és a helyi hatóságok is intenzíven keresték a veszélyes nagyvadat egy napon át, kiderült, hogy valószínűleg vaklárma az egész.

Egy pénteki sajtótájékoztatón, amiről a Bild számolt be, Michael Grubert (SPD), Kleinmachnow polgármestere közölte, majd a rendőrség is megerősítette, hogy nincs többé veszély, nincs arra utaló nyom, hogy nőstény oroszlán vagy bármilyen más nagytestű ragadozó szabadult volna el Berlinben vagy Brandenburgban.

A videó – amelyen sokan oroszlánt véltek látni egy autó fényszórójának sugarában – mélyebb elemzése azt mutatta, hogy valószínűleg egy vaddisznóról van szó.

Grubert tájékoztatása szerint két független szakértő is ugyanerre a következtetésre jutott, a sajtótájékoztatón képekkel illusztrálta is, hogy miért. A prezentációján a videóból kivágott jelenetre egy oroszlán képét montírozták, hogy bemutassák a különbséget a két állat között.

Fotó: Paul Zinken / AFP
Fotó: Paul Zinken / AFP

A nőstény oroszlán farkát járás közben mozgatná, nem úgy, mint a vaddisznó, emellett a felvételen látható állat hátának íve sem illik egy nagymacskához: inkább gömbölyded, vaddisznóra hasonlító formája volt.

Az „oroszlánt” ennek fényében nem keresik tovább. A felvétel helyszínén találtak némi szőrt és ürüléket, ennek bevizsgálása folyamatban van, hétvégére várható eredmény.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!