Szabadon kóborló oroszlánt keres a rendőrség Berlin környékén

2023. július 20. – 08:49

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtök reggelre figyelmeztetést adott ki a berlini rendőrség egy nagy ragadozó, feltehetően egy oroszlán feltűnése miatt, amelyet Berlin déli régiójában láttak, írja az MTI. A környéken élőket arra figyelmeztették, hogy ne hagyják el otthonaikat és a háziállataikat is tartsák bent.

A berlini rendőrség és tűzoltóság csütörtökön a közösségi médiában jelentette be, hogy egy vadállatot, valószínűleg egy oroszlánt láttak éjszaka a városban. Egy rendőrségi szóvivő elmondta, hogy egyelőre nem tudják, hogyan került a vadállat a lakott területre. Hozzátette, hogy a környéken lévő állatkertek, állatparkok, cirkuszok és menhelyek nem jelentettek eltűnt oroszlánt.

A hatóságokat egy szemtanú figyelmeztette, aki autójából készített felvételt a bokrok között rejtőző nagymacskáról. Más szemtanúk azt állították, hogy videóra vették, ahogy a nőstény oroszlán levadász és megöl egy vaddisznót. A rendőrség helikopterekkel is keresi a vadállatot a Berlin déli részén fekvő, húszezer lakosú Kleinmachnow környékén és a szomszédos külvárosi területeken.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!