Filmbe illő módon menekült meg egy 13 éves lány az elrablójától Kaliforniában

2023. július 21. – 22:28

Másolás

Vágólapra másolva

Kalifornia déli részén egy leparkolt autóból szabadítottak ki a rendőrök elrablója fogságából egy 13 éves lányt, miután az arra járók észrevették, hogy egy papírfecnivel próbál segítséget kérni. Az emberrablót letartóztatták, és vádat is emeltek ellene – írja a Guardian.

A helyi rendőrség tájékoztatása szerint az eset még július 9-én történt a Los Angelestől nem messze található Long Beach egyik parkolójában, ahová azután riasztotta a rendőröket több járókelő, hogy észrevették, amint az egyik leparkolt kocsiban egy lány egy darab papírt tart, amire azt írta, hogy „segítség”. A kiérkező rendőrök aztán hamar kimentették az autóból a lányt, aki nagyon zaklatottnak tűnt.

Azóta az is kiderült, hogy a lányt a 61 éves Steven Robert Sablan rabolta el július 6-án a texasi San Antonio egyik buszmegállójából, ahol fegyverrel kényszerítette, hogy szálljon be az autójába. A nyomozás során kiderült, hogy a férfi szexuálisan bántalmazta a lányt a Kaliforniába vezető út alatt, és a fegyver replikát is megtaláltak a kocsijában, amivel megfenyegette az áldozatát.

Az ABC7 cikke alapján Sablan azért állt meg Long Beachen, hogy ételt vegyen. Az addig a kocsijában maradó lánynak azért volt lehetősége elkészíteni a kiszabadulásához vezető üzenetet, mert a férfi először egy mosodába ment be, hogy kiderítse, hol kaphat enni, az ott dolgozó nő pedig elmondása szerint megérezte, hogy valami nincs rendben, és annak ellenére is azt mondta a férfinek, hogy várjon egy órát, hogy tudta, vasárnap sosem nyitnak ki a közeli éttermek. Sablant csütörtökön szexuális bűncselekmény által motivált emberrablással vádolták meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!