Baráti kapcsolatban volt a legnagyobb spanyol jobboldali párt elnöke egy drogcsempésszel

2023. július 19. – 17:50

Másolás

Vágólapra másolva
Alberto Núnez Feijóo kampányol július 18-án – Fotó: Jaime Reina / AFP
Alberto Núnez Feijóo kampányol július 18-án – Fotó: Jaime Reina / AFP

Komolyan befolyásolhatja a vasárnapi spanyol előrehozott választásokat, hogy a legnépszerűbb jobboldali párt, a Néppárt (PP) elnökéről megint azért beszélnek, mert régebben jó barátságban volt egy elítélt drogcsempésszel. Erről a Politico számolt be.A közvéleménykutatások azt várják, hogy a választások eredményeként a PP fogja tudni a legnagyobb frakciót alakítani. Ez nagy váltás lenne, ugyanis az elmúlt 5 évben szocialista kormány vezette az országot.

Viszont a kampány hajrájában, múlt vasárnap egy szélsőbaloldali jelölt újból felhívta a figyelmet arra, hogy Alberto Núñez Feijóo, a PP elnöke a '90-es évek végén és a 2000-es évek elején baráti kapcsolatban állt Marcial Dorado drogcsempésszel. Yolanda Diaz szerint a választópolgároknak joguk van részletesen tudni hogyan ismerte meg Feijóo a bűnözőt.

Doradót 2009-ben hat tonna kokain csempészetéért, majd 2015-ben pénzmosásért ítélték el.

Nem ez az első eset, hogy a jobboldali politikussal kapcsolatba hozzák az elítélt drocsempészt. Az El País napilap már 2013-ban fotósorozatot közölt arról, ahogyan Feijóo Dorado jachtján napozik. Más spanyol médiumok azt is bemutatták, hogy Ibizára, a Kanári-szigetekre, Portugáliába és Andorrába is együtt utaztak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!