Életfogytiglani börtönbüntetést kapott az utolsó szicíliai keresztapa

2023. július 19. – 23:02

Életfogytiglani börtönbüntetést kapott az utolsó szicíliai keresztapa
Olasz csendőrök és katonák őrködnek az egyik olyan ház előtt, amelyről azt feltételezték, hogy Matteo Messina Denaro szicíliai maffiavezér búvóhelyként használta Fotó: AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték Matteo Messina Denaro szicíliai maffiavezért, akit egyebek mellett a Giovanni Falcone és Paolo Borsellino bírók ellen 1992-ben elkövetett merényletben találtak felelősnek, írja az MTI.

A szicíliai Caltanissetta fellebviteli bírósága szerdán, másodfokon egy 2020-as ítéletet hagyott helyben, amelyet akkor hoztak, amikor Denaro még szökésben volt. A friss döntés napra pontosan a Borsellino bíró elleni robbantásos merénylet 31. évfordulóján született meg.

A maffiavezér ügyvédje tiltakozott az ítélet ellen és védence felmentését kérte, mert állítása szerint sem megrendelőként, sem végrehajtóként nem volt köze a gyilkosságokhoz. Giovanni Falcone vizsgálóbíró ellen 1992 májusában követtek el robbantásos merényletet, amikor autója a palermói repülőtérre vezető úton haladt. A detonáció következtében a vele utazó felesége és három kísérője is életüket vesztették. Két hónappal később, 1992. július 19-én közeli kollégája, Paolo Borsellino és öt kísérője szintén bombamerényletben halt meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!