Napokat csúszik a cataniai repülőtér újranyitása

2023. július 19. – 15:21

Napokat csúszik a cataniai repülőtér újranyitása
Tűzoltó dolgozik a Vincenzo Bellini Nemzetközi Repülőtéren, Cataniában július 17-re virradóan, miután tűz ütött ki az utascsarnokban. Személyi sérülés nem történt – Fotó: Orietta Scardino MTI/EPA/ANSA

Másolás

Vágólapra másolva

Legkorábban július 25-én nyithat újra a cataniai repülőtér főterminálja, az eredeti rend helyreállítása pedig több időt is igénybe vehet – írja a Corriere della Sera.

Olaszország ötödik legjelentősebb légikikötőjének, Vincenzo Bellini repülőtér érkezési oldalának alsó szintjén vasárnap volt tűz. Az eredeti tervek szerint július 19-én, szerdán nyitották volna újra a lezárt részeket, de a friss, légitársaságoknak szóló tájékoztatásban már a későbbi dátum szerepel.

Budapestről két légitársaság, a Wizz Air és a Ryanair üzemeltet járatot erre a repülőtérre, a Wizz azt írja, hogy a comisoi reptérre érkeznek a Cataniába tartó gépeik.

A központi A terminál a tervek szerint július vége és augusztus eleje között válhat újra 100 százalékban működképessé. A csúszás komoly nehézséget okoz, mivel a turistaszezon közepén közel két hétre kiesik Szicília egyik legforgalmasabb repterének jelentős része. A gépek többségét a sziget valamelyik másik repterére irányítják át, ami általában pluszutazást jelent a turistáknak. Az utasoknak, akiknek emiatt ingázniuk kell, ingyenes eljutást biztosítanak, de mindenkit arra kérnek, hogy tájékozódjon indulás előtt.

A reptéren légkondicionált sátrak felállításával próbálnak javítanak a helyzeten: a repülőtér a jelenleg üzemelő C terminállal együtt óránként nagyjából öt gépet tud fogadni, ezt szeretnék rövid időn belül hétre növelni. Azonban ez így is alacsony szám, mivel a reptérről csak szerdán 123 repülőnek kellett volna felszállnia.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!