Tűz volt Catania repülőterén, szerda délutánig nem fogadnak járatokat

2023. július 17. – 12:56

Másolás

Vágólapra másolva

Tűz ütött ki vasárnap éjjel fél tizenkettő körül a cataniai Vincenzo Bellini repülőtér ékezési oldalán, az alsó szinten. Az ügynek egyelőre nincsen gyanúsítottja, viszont nem múlt el nyomtalanul: a turistaszezon közepén július 19. 14 óráig nem fogad járatokat a repülőtér, írja a Catania Today.

Az MTI híre szerint Cataniában és Palermóban a forróság miatt vörös riasztást rendeltek el vasárnap. A cataniai repülőtér a 2022-es utasforgalom alapján az ötödik legjelentősebb légikikötő Olaszországban.

Az ANSA hírügynökség beszámolója szerint a tűz keletkezése után sűrű füst kezdett terjedni a repülőtér alsó részén, ami pánikot keltett az emberekben, akik sikoltozva és zavarodottan rohantak ki a repülőtérről.

Fotó: Telex
Fotó: Telex

A cataniai repülőteret nagy számban veszik igénybe turisták, akik a légikikötőtől mindössze 70 kilométerre lévő Etna tűzhányóhoz, Taorminába vagy a görög színházáról és történelmi városközpontjáról híres Siracusába utaznak. Az Assaeroporti ágazati szövetség szerint májusban több mint egymillió légiutas fordult meg a cataniai repülőtéren. A forgalmat a sziget repülőtereire terelték át, ez érinti a Magyarországról induló gépeket is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!