Az oroszok szerint ukrán dróntámadás rongálta meg a krími hidat

2023. július 17. – 09:29

Másolás

Vágólapra másolva

Két ukrán drón támadta meg hétfő éjjel a krími hidat – írja a RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség, az orosz terrorellenes bizottság jelentése alapján.

„3 óra 5 perckor két ukrán pilóta nélküli felszíni jármű támadta meg a krími hidat. A terrorcselekmény következtében megsérült a krími híd közúti eleme. Két felnőtt meghalt, egy gyermek pedig megsérült” – áll a közleményben.

Terrorcselekmény miatt büntetőeljárást indítottak. Ukrajna nem vállalt felelősséget a támadásért, sőt, az ukrán Déli Parancsnokság szóvivője hétfő reggel azt nyilatkozta, az oroszok robbanthattak a hídon.

Eközben több ukrán hírforrás, köztük a Szuszpilne ukrán állami hírügynökség és az ukrán Pravda is a saját forrásaira hivatkozva azt írja, az Ukrán Biztonsági Szolgálat és a haditengerészet részvételével zajlott a támadás, és víz alatt drónokkal támadták meg a hidat. Hivatalos forrás ezt sem erősítette meg.

A támadásban meghalt egy belgorodi házaspár, a kislányuk megsérült, őt a tyemrjuki kórház intenzív osztályára szállították.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!