Hajtóvadászat indult a négyszeres gyilkos, szökésben levő Georgia állambeli férfi ellen

2023. július 16. – 07:52

Másolás

Vágólapra másolva

Négy helyszínen négy embert lőtt le egy fegyveres szombaton Georgia állam egy kisvárosában, Hamptonben, majd elmenekült, a rendőrség hajtóvadászatot indított – írja az MTI.

Az Atlantától 80 kilométerre délre fekvő településen szombaton tartott sajtótájékoztatón a hatóság arról számolt be, hogy a tettes egy 40 éves helyi férfi, Andre Longmore, aki pisztollyal felfegyverkezve menekült el.

A hatóság arra hívta fel lakosság figyelmét, hogy a szökésben lévő fegyveres bűnöző veszélyes, a nyomravezetőnek ugyanakkor 10 ezer dollárt (csaknem 3,5 millió forintot) ajánlottak fel.

„Bárhol is van, levadászuk minden lyukban, ahol esetleg elbújt, és őrizetbe vesszük”

– mondta Reginald B. Scandrett Henry megyei seriff, a CBS szerint.

Az áldozatok – három férfi és egy nő – nevét nem hozták nyilvánosságra a hozzátartozókra hivatkozva, és egyelőre a támadás indítékát sem közölték. Az események még pontosan nem tisztázottak, de azok helyi idő szerint szombaton délelőtt 10:45 körül indultak a körülbelül 8000 lakosú város Hampton amúgy, csendes Dogwood Lakes kempinghez vezető útján.

A hamptoni rendőrfőnök, James Turner elmondta, hogy a négy gyilkosság különböző helyszíneken történt, és a gyanúsított Hampton város lakosa. Azt sem tudni, mondta Turner, hogy a gyanúsított kapcsolatban áll-e az áldozatokkal. A hatóságok azt is közölték, hogy a gyanúsított egy fekete, 2017-es GMA Acadiát vezetett, amikor elmenekült.

A környéken minden rendőri egységet mozgósítottak. nyomozást a hamptoni rendőrség vezeti, a Henry megyei rendőrkapitányság és a seriff hivatala, valamint a Henry megyei belbiztonsági egység és a Henry megyei bűnügyi helyszínelő egység segítségével. Ann Tarpley polgármester is sajtótájékoztatót tartott, és megígérte, hogy

minden egyes embert, aki felelős ezért a tragédiáért közösségünkben, bíróság elé állítunk

A Georgia állambeli erőszakos cselekménnyel együtt idén már 31 „tömeges lövöldözés” besorolású esetet tartanak nyilván az amerikai hatóságok, ezekben összesen legkevesebb 153 ember halt meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!