Kórházba szállították Netanjahut, de már üzent is, hogy jobban van

2023. július 15. – 16:57

Másolás

Vágólapra másolva

Kórházba szállították Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnököt – számolt be az AP hírügynökség a kormányfő hivatalának közleménye alapján.

A Walla című izraeli lap úgy tudja, Netanjahu elájult, de „jó állapotban van”, a kórházban már magánál volt. A miniszterelnök az epizód után a Sheba kórházban tartózkodik.

Frissítés: Netanjahu valószínűleg csak kiszáradt, miután pénteken kalap és víz nélkül tartózkodott kint a napon. Kórházba szállítása után nem sokkal videóüzenetben tudatta a világgal, hogy a pénteki akciója „nem volt jó ötlet”, de most már „nagyon jól érzi magát” – írja a Guardian. A videóban köszönetet mondott az orvosi csapatnak és a nyilvánosságnak a támogató üzenetekért. Azt mondta még, egy kérése van: hogy az emberek igyanak vizet és viselkedjenek biztonságosan a perzselő nyári hőségben. Néhány teszt elvégzéséig még a kórházban marad.

A 73 éves Netanjahu Izrael leghosszabb ideje hivatalban lévő vezetője, megszakításokkal már 15 éve vezeti országot. Jelenlegi, nacionalista erőkből álló kormánya tavaly decemberben lépett hivatalba, azóta számos olyan intézkedést vittek át, amelyeket a helyi ellenzék a jogállam lebontására tett kísérletként értelmez. A legnagyobb ellenállást kiváltó húzás, Netanjahuék igazságügyi reformja ellen tavasz óta folyamatosak a tüntetések – a kormány időlegesen kihátrált a csomagból, de még a héten is százezrek vonultak utcára, a rendőrség vízágyúval oszlatta a tömeget.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!