Ukrajnában legalizálhatják az orvosi marihuánát, hogy enyhítsék a háborús sebesültek szenvedését

2023. július 14. – 13:02

Másolás

Vágólapra másolva

Az ukrán parlamenti képviselők megszavazták a marihuána orvosi célú legalizálását, hogy ezzel is segítsenek a háborús veteránoknak megbirkózni a fizikai és mentális traumákkal. A marihuána orvosi célú felhasználásának engedélyezéséről szóló törvényjavaslat csütörtökön első olvasatban átment a szavazáson, a 344 törvényhozó közül 268-an támogatták. A javaslatnak a második parlamenti olvasaton is át kell mennie, ezután küldhetik tovább Volodimir Zelenszkij elnöknek aláírásra.

Érdekesség, hogy ugyanez a törvényjavaslat 2021-ben könnyedén elbukott a parlamenti szavazáson, azonban a háború, mint mindent, ezt is megváltoztatta. Most a kannabiszt más vényköteles gyógyszerek hatékony alternatívájának tekintik, amivel több ezer fizikailag és mentálisan sérült katonát és civilt lehet kezelni. A marihuána orvosi célú legalizálását Zelenszkij is támogatja.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) februári jelentése szerint az ukrán lakosság negyede, a katonák legalább 60 százaléka szenvedhet depresszióban vagy poszttraumás stressz-szindrómában a háború miatt.

(The Telegraph)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!