Tovább gördül a botrány a BBC műsorvezetője körül, aki szexuális tartalmú képeket kérhetett egy kiskorú lánytól

2023. július 12. – 15:16

Másolás

Vágólapra másolva

Július 9-én írtunk róla először, hogy a BBC egy műsorvezetőjét azzal vádolják, hogy több ezer fontért cserébe szexuális tartalmú képeket kért egy kiskorútól.

Az ügy következményeként a meg nem nevezett BBC-s újságírót a munkáltató azonnal felfüggesztette, illetve belső vizsgálatot is elindított.

Az Independent azóta arról ír, hogy a botrányt kirobbantó brit lapnak, a Sunnak tudomása lehet a műsorvezető kilétéről, de valószínűleg a jogi következményektől tartva nem nevezik meg. Korábban egy munkatársaknak küldött levélben a BBC főigazgatója, Tim Davie elítélte az interneten terjedő találgatásokat a műsorvezetőkkel kapcsolatban.

Kedden három másik ember gyanúsította meg az említett BBC-dolgozót. Köztük volt egy 23 éves személy is, aki azt állítja, hogy a meg nem nevezett műsorvezető még 2021-ben a koronavírus-járvány miatti lezárási szabályokat megsértve akart vele találkozni – erről a Sky News számolt be szerda reggel.

Közben a CBS News felhívta a figyelmet arra, hogy az ügy a BBC és a Sun közötti rivalizálásra is komoly hatással lehet. Ha a vádak igaznak bizonyulnak, az a BBC-nek lehet rossz, ellenkező esetben viszont a Sunba vetett olvasói bizalom romolhat meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!