A HírTV térképe szerint nem Ukrajna része a Krím

2023. július 12. – 21:36

Másolás

Vágólapra másolva

A HírTV szerdai adásában az amúgy is beszédes „Csalódottság Ukrajnában – keserű kommentárok születtek az ukrán NATO-csatlakozás elmaradása miatt Kijevben” című blokk jobb alsó sarkában látható térképen kicsiben, de tisztán kivehetően nem Ukrajna része a Krím félsziget:

A Krímet 2014-ben az ukrán forradalmat követően Oroszország megszállta, és már a saját részének tekinti, de ezt rajta kívül csak nagyon kevés ország gondolja így hivatalosan. Ilyenek például Belarusz, Kambodzsa, Burundi, Afganisztán, Szudán, Zimbabwe és Észak-Korea.

A HírTV korábban márciusban írt már a Krímről, pontosabban megünnepelte a 9 éves évfordulóját annak, hogy „2014. március 18-án, 9 évvel ezelőtt csatolta magához Oroszország a Krím-félszigetet”. Ebben a cikkben sem a fenti megszállásról nem tesznek említést, sem arról, hogy például szinte a teljes nyugati világ, Amerika és Európa legtöbb országa, kiegészülve a Nyugattal szövetséges Japánnal, Dél-Koreával, Ausztráliával és sok más afrikai, dél-amerikai és óceániai országgal, a Krímet továbbra is Ukrajnához tartozónak véli, és elítéli a fegyveres orosz területszerzést.

A kormány idén júniusban újabb békevideót is adott ki, ahol a HírTV-hez hasonlóan Ukrajnától elcsatolták a Krímet. Ezt a videót később letörölték, csendben egy újabbat tettek fel, javítva a hibát.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!