A brit védelmi miniszter szerint az Egyesült Királyság nem egy fegyverszállító Amazon-szolgálat

2023. július 12. – 17:34

Másolás

Vágólapra másolva

Ben Wallace, az Egyesült Királyság védelmi minisztere az Ukrajnának intézett tanácsában arról beszélt, hogy Ukrajnának nem szabad elfelejtenie, hogy meg kell győzniük néhány kétkedő politikust arról, megéri Oroszországgal szemben több milliárd fontnyi támogatással állni Ukrajna mellé.

„Az Egyesült Királyság nem egy Amazon-fegyverszállítási szolgálat”

-mondta Wallace a vilniusi NATO-találkozón újságíróknak. Wallace szerint Kijev mindig többet kér, pedig bölcsen teszi, ha támogatói felé hálát is mutat. A védelmi miniszter szerint Ukrajnának szem előtt kell tartania, hogy Washingtonban és más fővárosokban is meg kell győzniük a kétkedőket, érdemes Kijevet több tízmilliárd fontnyi katonai segéllyel támogatni.

Wallace arról is beszélt, hogy igen, tudják, hogy Ukrajna „harca nemes, amely saját és mindannyiunk szabadságáért van”, ennek ellenére szerinte tanácsa „csak a valóságot tükrözi”.

A védelmi miniszter elmondta, hogy tavaly júniusban ő is jelezte Ukrajna felé, hogy az Egyesült Királyság „nem egy online kézbesítő szolgálat, ha fegyverszállításról van szó”. Az Egyesült Királyság miniszterelnöke, Rishi Sunak azonban visszautasította Wallace megjegyzéseit: szerinte Ukrajna már többször kifejezte háláját: „számtalanszor köszönte meg [Zelenszkij], amikor találkoztam vele, így tudom, hogy ő és az emberei is hihetetlenül hálásak az Egyesült Királyság támogatásáért”.

„Az emberek Ukrajnában minden nap küzdenek életükért és szabadságukért, és szörnyű árat fizetnek ezért. Így teljesen megértem Volodomir azon vágyát, hogy mindent megtegyen népe védelmében és megállítsa ezt a háborút. Továbbra is megadjuk a szükséges támogatást.”

-mondta Sunak.

(Sky News)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!