Az oroszok kedd reggel drónokkal támadták Kijevet és Odesszát

2023. július 11. – 08:58

Másolás

Vágólapra másolva

Az ukrán légierő közlése szerint Oroszország kedden a kora reggeli órákban legalább 28 iráni gyártmányú Sahed támadó drónt indított el odesszai és kijevi célpontok ellen. Az ukránok állítása szerint 26 drónt még azelőtt lelőttek, hogy azok becsapódtak volna.

A dél-ukrajnai kikötőváros, Odessza fölött 22-t lőttek ki, két drón pedig a kikötő egyik közigazgatási épületét találta el – közölte a helyi kormányzó, Oleh Kiper a Telegramon. Azt írta, a kikötőben kigyulladt egy terminál és egy gabonatároló, de a lángokat gyorsan eloltották, így csak kisebb károk keletkeztek.

Egy lelőtt drón által hagyott kráter a kijevi régióban 2023. július 11-én – Fotó: State Emergency Service Of Ukraine / Reuters
Egy lelőtt drón által hagyott kráter a kijevi régióban 2023. július 11-én – Fotó: State Emergency Service Of Ukraine / Reuters

A Kijevet célzó drónokat mind megsemmisítették – közölte az ukrán hadsereg. A kijevi régióban 12 lakóház és egy többszintes épület szenvedett kisebb károkat a lehulló törmelékektől – közölte Ruszlan Kravcsenko, a régió katonai vezetője. Sérültekről nem érkeztek jelentések.

A támadások néhány órával a litvániai NATO-csúcstalálkozó kezdete előtt történtek.

(Sky News)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!