52 év börtön után szabad a Manson család egyik tagja

2023. július 11. – 22:34

frissítve

52 év börtön után szabad a Manson család egyik tagja
Leslie Van Houten a szabadlábra helyezési bizottság előtt 2002-ben – Fotó: Damian Dovarganes / AP / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Kedden, 52 évnyi börtönbüntetés után szabad ember lett Leslie Van Houten, a Manson család egyik tagja, akit még az 1969-es LaBianca-gyilkosságok miatt ítéltek életfogytiglanra.

Van Houten részt vett Leno LaBianca és felesége, Rosemary meggyilkolásában. A vallomása szerint Rosemaryt lefogta, amíg a többiek megkéselték. Ő maga is többször megszúrta a nőt. Van Houten akkor 19 éves volt.

Van Houtent egy átmeneti szállásra szállították, ahol a tervek szerint egy évet fog eltölteni. Ügyvédje szerint ügyfelének meg kell tanulnia olyan alapvető dolgokat, mint a bevásárlás vagy a bankkártya használata.

Susan Denise Atkins, Patricia Krenwinkel és Leslie Van Houten az 1971-es ítélethirdetésnél – Fotó: Bettmann / Getty Images
Susan Denise Atkins, Patricia Krenwinkel és Leslie Van Houten az 1971-es ítélethirdetésnél – Fotó: Bettmann / Getty Images

Van Houten a Manson család tagja volt, ez volt a neve annak a közösségnek, aminek a szellemi vezetője Charles Manson volt, és aminek a tagjai a hatvanas évek végén több brutális gyilkosságot is elkövettek. Ők ölték meg Sharon Tate-et, Roman Polanski filmrendező várandós feleségét is. Van Houten nem vett részt a Tate-gyilkosságban. Manson 2017-ben halt meg, börtönben.

Kalifornia állam kormányzója, Gavin Newsom még 2020-ban megakadályozta Van Houten szabadlábra helyezését, mondván, a nő még mindig veszélyt jelent a társadalomra. Idén a fellebbviteli bíróság megsemmisítette Newsom 2020-as vétóját.

(Associated Press)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!