Végig az anyjával élt az a texasi tinédzser, akit nyolc évig eltűntnek hittek

2023. július 7. – 00:10

Másolás

Vágólapra másolva

Múlt hétvégén szenzációként terjedt el az a hír, hogy nyolc év után élve előkerült egy eltűnt férfi Texasban. Most kiderült, a történetből egy szó sem igaz: a rendőrség szerint az eltűntnek hitt férfi valójában sosem tűnt el, mindvégig az anyjával élt – írja a Sky News.

Rudy Farias áltörténete a hétvégén került a nemzetközi címlapokra: 17 éves volt, amikor 2015. március 6-án bejelentették az eltűnését, miután sétálni vitte két kutyáját a houstoni otthonuk közelében. Civil kutató- és mentőcsapatok is keresték őt, de sehol sem találták, a kutyák viszont később előkerültek. Az akkori beszámolók szerint Farias depresszióban és szorongásban szenvedett, nem szedte a gyógyszereit, asztmás volt és még a jobb lábára is sántított egy kicsit – írta az MTI.

Teltek, múltak az évek, Fariast eltűnt személyként tartották nyilván, mígnem július 1-jén váratlanul bejelentették, hogy biztonságban megtalálták őt egy houstoni templom előtt, bár az állapota zavart volt. A sztori már ekkor is kicsit gyanús volt, ugyanis az édesanyja, Janie Santana azt mondta, hogy fia a kórházban „megkapja a szükséges ellátást, hogy túljusson a traumán, de jelenleg nem tud velük beszélni, nem képes kommunikálni”. Hogy Farias hol volt és mit csinált az elmúlt nyolc évben, arról már nem szóltak a hírek.

A houstoni rendőrség néhány nappal később, egy csütörtöki sajtótájékoztatón bejelentette, hogy Farias valójúban csak egy napig volt eltűnt.

„Miután a nyomozók tegnap beszéltek vele, kiderült, hogy Rudy másnap, 2015. március 8-án hazatért” – mondta Christopher Zamora rendőrhadnagy. Hozzátette, hogy Farias és az édesanyja is hamis nevet és születési dátumot adott meg, amivel félrevezették a rendőrséget.

A CNN beszámolója szerint Zamora azt sugallta, hogy a rendőrség végig kételkedett a fiú eltűnésében. Az évek során a nyomozók különböző nyomokat és tippeket követtek, és „bizonyítékokat gyűjtöttek, amelyek bizonyították, hogy Rudy nem tűnt el” – mondta.

Zamora arról is beszélt, hogy időnként más emberek is látták Fariast az elmúlt nyolc évben, de az anyja „azt állította, hogy az unokaöccse volt az a személy, akit a barátok és a családtagok láttak jönni-menni”. Arra a kérdésre, hogy a férfi és az anyja ellen vádat emelhetnek-e, Zamora azt mondta, a kerületi ügyész elutasította a vádemelést, amíg a teljes nyomozás le nem zárul.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!