A skót kormány legalizálná a kábítószer-birtoklást

2023. július 7. – 17:09

Másolás

Vágólapra másolva

Skócia kormánya olyan javaslattal áll elő, amelynek értelmében a jövőben semmilyen kábítószer birtoklása és személyes fogyasztása nem számítana bűncselekménynek az Egyesült Királyságban. A tervezet részeként ellenőrzött kábítószer-fogyasztó helyeket létesítenének, írja a BBC.

A skót kormány felelős a kábítószer-fogyasztással kapcsolatos egészségügyi és szociális politikáért, és a felvetések közt szerepel az anyagellenőrző szolgáltatások bővítése, valamint a kábítószer-túladagolás miatti sürgősségi ellátáshoz való hozzáférés fejlesztése is.

A javaslatot ellenzők vannak többségben és a Belügyminisztérium korábban szintén kifejtette, hogy nem tervezi a kábítószer-fogyasztás dekriminalizációját és a kábítószeradagoló-szobák létrehozásának ötletével sem ért egyet.

A cikk emlékeztet, hogy a kábítószerrel való visszaélés miatt elhunytak száma 1330 fő volt Skóciában, az elmúlt évben, előzőleg pedig 1339 esetet regisztráltak. Bár a a kormány az utóbbi években összesen 250 millió fontot fektetett be az ország addiktológiai szolgáltatásainak fejlesztésébe, a fenti adatok alapján európai összehasonlításban még mindig súlyosnak tekinthető a skót droghelyzet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!