Életfogytiglant és még 2208 évnyi börtönt kapott a férfi, aki egy coloradói melegbárban lövöldözött

2023. június 27. – 07:43

Másolás

Vágólapra másolva

Öten meghaltak és többtucatnyian megsérültek, amikor lövöldözés tört ki egy coloradói melegbárban az Egyesült Államokban 2022 őszén. Az elkövetőt, az akkor 22 éves Anderson Lee Aldrichet pár perccel a bejelentés után elfogták. Az ügyben most, 2023. június végén született ítélet: a bíróság tényleges életfogytiglani börtönre ítélte a Colorado Springs-i lövöldözőt, írja az MTI.

Anderson Lee Aldrich a bírósági meghallgatáson bűnösnek mondta magát 5 rendbeli gyilkosságban, valamint 46 rendbeli gyilkossági kísérletben, és kijelentette, hogy nem vitatja a gyűlölet-bűncselekmény, valamint egyéb törvénysértések vádját. A vallomással lezárult az ügy, nem kerül bírósági tárgyalási szakaszba. Aldrich a bíróság előtt nem fedte fel tettének indítékát, és nem élt a nyilatkozat jogával az ítélethirdetéskor.

Védőügyvédje azt mondta, hogy ügyfele – aki saját magát nembináris nemi identitásúnak, vagyis az LMBTQ-közösséghez tartozónak vallja – sajnálja a történteket. Az ügyész a meghallgatáson ugyanakkor azt mondta, hogy a megbánást tanúsító nyilatkozatok önérdekből születtek, és kétségbe vonta azt is, hogy Aldrich valóban nembináris lenne, szerinte a vádlott ezzel csak az ügy megítélésén akart enyhíteni.

A vádirat eredetileg 300 vádpontot tartalmazott, és az ítélethirdetés után az ügyész rámutatott, hogy a büntetés a második leghosszabb börtönbüntetés az állam történetében. Aldrich öt életfogytiglan mellé még 2208 évnyi börtönbüntetést kapott a gyilkossági kísérletekért.

A férfit 2021-ben is állt már bíróság előtt: akkor a nagyszüleit fenyegette, azt állította, hogy ő lesz a „következő tömeggyilkos”, miközben több fegyvert és hozzá való felszerelést halmozott fel. Akkor az ellene felhozott vádakat ejtették.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!