Öten meghaltak, miután egy 22 éves férfi lövöldözni kezdett egy coloradói melegbárban

2022. november 20. – 12:09

Másolás

Vágólapra másolva

Öten meghaltak és tizennyolcan megsérültek, amikor lövöldözés tört ki egy coloradói melegbárban az Egyesült Államokban szombat éjjel – írja a CNN.

A coloradói rendőrség később azt közölte, hogy pár perccel a bejelentés után elfogták az elkövetőt, akit Anderson Lee Aldrich néven azonosítottak. A 22 éves férfi hosszú lőfegyvert használt és a melegbárba belépve azonnal tüzet nyitott a vendégekre. A rendőrség tájékoztatása szerint az elkövetőt ketten fékezték meg hősiesen.

Mike Smaldino, Colorado Springs tűzoltó százados elmondta, hogy 11 mentőautó érkezett a helyszínre, miután több segélyhívás is érkezett, helyi idő szerint éjfél körül. A helyszínen két fegyvert is találtak a rendőrök.

Rendőrautók és mentősök sora a Club Q előtt. – Fotó: Reuters
Rendőrautók és mentősök sora a Club Q előtt. – Fotó: Reuters

A Club Q a közösségi médiában közzétett nyilatkozatában részvétét fejezte ki az áldozatoknak és családjuknak. „Köszönjük a gyors reakciót azoknak a hősies vendégeinknek, akik megfékezték a fegyverest, és véget vetettek ennek a gyűlöletkeltő támadásnak” – áll a közleményben.

A támadó fegyverek betiltását sürgette Joe Biden amerikai elnök a coloradói lövöldözés után. Úgy fogalmazott, az amerikaiak nem tolerálhatják a gyűlöletet. Vasárnap kiadott közleményében azt írta, a fegyveres erőszak változatlanul kiemelt módon érinti az LMBTQ-közösséget, és ez a fenyegetés növekszik, különösen a transznemű nők ellen. Meg kell szerinte szüntetni az egyenlőtlenségeket, amelyek hozzájárulnak az LMBTQ-emberek elleni erőszakhoz. Joe Biden szerint az idén életbe lépett, a fegyverviselést szigorító, fegyverbiztonságról szóló törvény három évtizede a legjelentősebb ilyen jogszabály, de többet kell tenni a támadó fegyverek betiltásának törvénybe iktatásával.

Az országban nem ez lenne az LMBTQ-közösség ellen elkövetett első gyűlöletbűncselekmény: 2016. június 12-én a floridai Orlando egyik közismert melegbárjában, a Pulse Night Clubban egy 29 éves helyi férfi 49 embert gyilkolt meg, további 53-at megsebesített. Az ezt követően kialakult tűzpárbajban a rendőrség agyonlőtte – írja az MTI.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!