Podoljak: Ez az orosz polgárháború kezdete

2023. június 24. – 14:06

Másolás

Vágólapra másolva

Az ukrán kormány képviselői is megszólaltak az oroszországi eseményekkel kapcsolatban. Volodimir Zelenszkij egyik főtanácsadója, Mihajlo Podoljak arról beszélt, hogy az ukrán ellentámadás destabilizálta az orosz elitet, és felhevítette a belső feszültségeket, melyek az „ukrajnai katonai vereség” után jelentek meg. „Egy polgárháború kezdetének lehetünk szemtanúi” – jelentette ki Podoljak.

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter közben arról írt a Twitteren, hogy a nyugati hatalmaknak ki kéne használniuk a jelenlegi helyzetet. Szerinte a jelenlegi oroszországi helyzet miatt nem fenyeget a veszély, hogy Putyin eszkalálná az ukrajnai konfliktust, amennyiben Ukrajna fegyvereket kap nyugati szövetségeseitől.

„Ideje felhagyni a hamis semlegességgel és az eszkalációtól való félelemmel; adjunk Ukrajnának minden szükséges fegyvert; felejtsük el az Oroszországgal való barátságot vagy üzletet. Ideje véget vetni a gonosznak, amelyet mindenki megvetett, de túlságosan félt lerombolni” – fogalmazott Kuleba.

(Guardian)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!