Egy mélytengeri kutatórobot készen állna keresni a Titanicnál eltűnt tengeralattjárót, de a parti őrség még nem engedélyezte

2023. június 21. – 19:14

Másolás

Vágólapra másolva

Az Explorers Club nevű, tudományos kutatásokat támogató és azokban részt vevő társaság azért lobbizik az amerikai kongresszusnál és a parti őrségnél, hogy engedélyezzék egy magán mélytengeri robot leeresztését a Titanic környékére – írja az NBC News. A Magellán-csoport robotja 6000 méter mélyre tud leereszkedni, és most egy repülőn vár arra, hogy elindulhasson a helyszínre.

A Titanic környékén eltűnt Titan tengeralattjáró utasai közül ketten az Explorers Club tagjai. A tengeralattjárónak még körülbelül 20 órányi oxigéntartaléka lehet. A helyszínre szerda reggel három hajó érkezett, és a tengeralattjárót repülőről is keresik egy több mint 25 ezer négyzetkilométeres (négy magyar megyényi) területen.

A parti őrség és a keresőcsapat vezetői magyar idő szerint szerda délután sajtótájékoztatón ismertették a keresés állását. Azt mondták, bizonytalan, hogy milyen hangokat hallottak korábban, a tengeralattjárónak pedig egyelőre semmilyen nyomát nem találták. Ennek ellenére reménykednek, hogy megtalálják a járművet. A tengeralattjáró eltűnéséről itt írtunk többet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!