Kéttucatnyi drónt küldtek Kijevre éjjel

2023. június 20. – 07:56

Másolás

Vágólapra másolva

Az éjszaka folyamán támadást indítottak a főváros, Kijev és Lviv városa ellen, írja a Guardian. A kijevi katonai közigazgatás a Telegramon közzétett bejegyzésében közölte, hogy Moszkva kedd hajnalban dróntámadást indított, és arra kérte a lakosokat, hogy keressenek menedéket. Áldozatokról nem érkezett azonnali jelentés.

A közigazgatás később azt írta, hogy a légvédelem kb. kéttucatnyi iráni gyártmányú drónt észlelt és semmisített meg. Lvivben egy „kritikus infrastruktúrát” találtak el és gyújtottak fel, sérültekről nem érkezett hír. Korábban a város polgármestere, Andrij Szadovij robbanásokról számolt be Lembergben és környékén. Nem volt egyértelmű, hogy a robbanások a légvédelemtől vagy rakétacsapásoktól származnak-e.

Zaporizzsjában is megszólalt a légiriadó – jelentette a Kyiv Independent, de a városban a zajos éjszaka ellenére stabil volt a helyzet – közölte később a városi tanács vezetője, Anatolij Kurtev a Telegramon. Sérültekről nem érkezett jelentés, és a lakóépületekben sem keletkezett kár, miközben minden közműrendszer a szokásos módon működik.

Az ukrán légvédelem által megsemmisített orosz drón lángja Kijev felett 2023. június 20-án hajnalban – Fotó: Gleb Garanich / Reuters
Az ukrán légvédelem által megsemmisített orosz drón lángja Kijev felett 2023. június 20-án hajnalban – Fotó: Gleb Garanich / Reuters
Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!