Két magyar meghalt egy svédországi repülőgép-balesetben

2023. június 19. – 13:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Frissítés 17:15: A Wizz Air az RTL.hu-nak eljuttatott közleményében közölte, hogy a baleset áldozatai a légitársaságnál dolgoztak.

Lezuhant egy kisrepülőgép Svédországban, két magyar utasát holtan találták meg hétfőn – közölte a svéd rendőrség. A Rallye típusú propelleres sportrepülő Stockholmtól 120 kilométerre délnyugatra, Arkösund falunál csapódott a tengerbe vasárnap. A roncsot és utasait – két 40–50 év közötti magyar állampolgárt – hétfőn reggel találták meg búvárok – írja az MTI.

Az SVT svéd köztévé hatóságokra hivatkozó beszámolója szerint a repülőgép Lengyelországból szállt fel, és a svéd fővárostól északnyugatra fekvő Dala-Järnába tartott, de menet közben ismeretlen okból megváltoztatta útirányát, és a Stockholmtól 100 kilométerre délnyugatra lévő Skavsta nemzetközi repülőtér irányába tartott.

„A repülőgépet a tenger fenekén találták meg, körülbelül nyolc-tíz méter mélységben” – mondta Christer Ekeroth, a svéd Tengeri és Légi Mentőközpont mentésvezetője. Egyelőre nem világos, hogy mi okozta a balesetet, a svéd balesetvizsgáló hatóságot (SHK) már felkérték a kivizsgálásra – írta a Dagens Nyheter.

A Wizz Air egy közleményt juttatott el az RTL.hu-nak, amiből kiderül, hogy a pilóta és az utas is a légitársaság alkalmazottja volt:

Vasárnap este két kollégánk balesetben életét vesztette Svédországban. Mivel magánúton voltak, így a tragédia részleteiről a légitársaságnak is csak annyi információ áll a rendelkezésére, amit a hatóságok eddig a nyilvánosságra hoztak.Két nagyszerű, szakmailag tökéletesen felkészült kollégát vesztettünk el. A Wizz Air osztozik a hozzátartozók fájdalmában és őszinte részvétét fejezi ki a gyászoló családtagok, barátok és a kollégák felé.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!