Szerződést bontott a Spotify Harry herceggel és Meghan Markle-lel

2023. június 16. – 12:13

Másolás

Vágólapra másolva

Közös megegyezéssel felbontotta a Harry herceggel és feleségével, Meghan Markle-lel kötött podcast szerződését a Spotify, írja a BBC. A hercegi pár Archewell Audio nevű podcastvállalkozása még 2020-ban írt alá szerződést a Spotify-jal, de az elmúlt három évben csak egy sorozat készült el, Archetypes címmel. A Spotify megerősítette, hogy nem újítja meg a szerződést.

A szerződés becslések szerint 25 millió dollárt (8,5 milliárd forintot) ért volna 2020 végén. A podcast-szerződés volt az egyik legfontosabb kereskedelmi megállapodás, amelyet a pár kötött, miután 2020-ban felhagyott a királyi kötelességekkel és az Egyesült Államokba költözött.

Az Archetípusok című 12 epizódos podcastben Meghan Markle olyan hírességekkel beszélgetett a nőkkel szemben támasztott sztereotípiákról, mint Serena Williams és Mariah Carey. A Spotify és az Archewell Audio, a pár tartalomkészítő cége közleménye szerint „büszkék a közösen készített sorozatra”.

Amerikai sajtóinformációk szerint a királyi pár podcastje nem hozta úgy a számokat, ahogyan a Spotify megkövetelte volna, ezért várhatóan nem kapják majd meg a szerződés teljes értékét. Pedig amióta kiléptek a brit királyi család szolgálatából, Harry és Meghan próbál a piacról élni, vagyis igyekeznek arra használni ismertségüket, hogy anyagilag függetlenné váljanak.

Ennek volt a része a Netflixszel kötött több millió dolláros tartalomszerződés, és Harry szerződése a Penguin Books-szal, amely már az önéletrajzát is kiadta Spare címmel. Harry herceg önéletrajzi könyve január elején jelent meg, a könyvről szóló kritikánkat itt tudja elolvasni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!