Pszichiátriára vitték azt a férfit, aki gyerekeket késelt meg egy franciaországi játszótéren

2023. június 15. – 12:54

Másolás

Vágólapra másolva

Átszállították a börtönből egy pszichiátriai intézetbe azt a szíriai férfit, aki egy héttel ezelőtt megkéselt hat embert, köztük négy kisgyereket a franciaországi Annecy egyik játszóterén – írja az MTI. A 31 éves Abdalmasih H. a Lyonhoz közeli Bronban található pszichiátriai kórházba került. A férfit eddig a közeli Aiton település fegyházának egyik sürgősségi védett cellájában tartották fogva, mert attól tartottak, hogy öngyilkosságot kísérel meg.

A gyilkossági kísérlet gyanújával vizsgálati őrizetbe vett, 31 éves férfi továbbra sem működik együtt a nyomozókkal, és még mindig nem derült ki, hogy miért támadt késsel a gyerekekre és a két felnőttre. A múlt csütörtök reggeli késelés során megsérült négy kisgyerek és két felnőtt már nincs életveszélyben, állapotuk stabil.

Az annecyi ügyész korábban azt mondta, hogy a férfi pszichiátriai vizsgálata során találtak arra utaló jeleket, hogy elmezavarral küzd, szervezetében nem találtak alkoholra vagy kábítószerekre utaló nyomokat.

Szemtanúk szerint Abdalmasih H. a támadáskor a Svédországban élő feleségét és hároméves kislányát emlegette, majd azt mondta: „Jézus Krisztus nevében”.
A svéd hatóságok megerősítették, hogy a szíriai Abdalmasih H. menekültként tartózkodási engedélyt kapott 2013-ban Svédországban, de 2017 óta rendszeresen beadott állampolgársági kérelmeit elutasították.

A francia belügyminisztérium úgy tudja, hogy az elkövető a közelmúltban Svájcban és Olaszországban is beadott menedékkérelmet. A francia hatóságok a svédországi menekültstátuszára hivatkozva utasították el a kérelmét, erről a férfi emailben kapott értesítést a támadás előtt négy nappal.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!