Világvégévé varázsolták New York látképét a kanadai erdőtüzek

2023. június 7. – 20:54

frissítve

Világvégévé varázsolták New York látképét a kanadai erdőtüzek
Fotó: David Dee Delgado / Getty Images

Másolás

Vágólapra másolva

Napok óta pusztítanak súlyos erdőtüzek Kanadában, a hatásuk pedig meglátszik New Yorkban és Washingtonban is, ahol a látkép kedden és szerdán leginkább egy posztapokaliptikus sci-fire emlékeztetett.

Eric Adams, New York polgármestere szerda délelőtti sajtótájékoztatóján rendkívülinek nevezte a helyzetet, és mindenkit arra kért, hogy amennyiben teheti, maradjon zárt térben. A látási viszonyok olyan rosszak, hogy New York két repterén is lezárták a forgalmat.

A szerda reggeli adatok szerint New York államnak volt olyan része, ahol a legmagasabb riasztási fokozat volt életben a levegő finomrészecske-tartalma (PIM 2,5) miatt, New York városában és Philadelphiában a besorolás szerint nagyon egészségtelen volt a levegő. A fővárosban, Washingtonban egészségtelennek minősítették a levegőt. A füst Detroitban és Chicagóban is egészségtelenné teszi a levegőt.

Szerda reggel a világ legrosszabb levegőminőségét a kanadai Ontario tartomány városaiban mérték, amelyek közvetlenül az erdőtüzek közelében fekszenek. Kedden a világ legrosszabb minőségű levegőjét New Yorkban lehetett beszippantani.

Kanadában hetek óta pusztítanak az erdőtüzek, kedden több mint 150 helyen égett az erdő Quebec és Halifax tartományokban. Több ezer embert kellett kitelepíteni a lakóhelyéről.

(MTI, ABC)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!