Ferenc pápa kórházban van, megoperálják

2023. június 7. – 10:58

Másolás

Vágólapra másolva

Kórházba szállították Ferenc pápát, bélműtétet végeznek rajta délután, írja a SkyNews. A Vatikán közölte, hogy a beavatkozást általános érzéstelenítésben végzik majd, és emiatt a katolikus egyházfő „néhány napig” kórházban marad. Ferenc pápát kedden már bevitték egyszer a római kórházba, kiderült, hogy erre a műtét előtti kivizsgálás miatt volt szükség. A közlemény szerint a pápa „visszatérő, fájdalmas és súlyosbodó” hasi sérvtől szenved.

Ferenc pápa a Szent Péter téren Fotó: Yara Nardi / Reuters
Ferenc pápa a Szent Péter téren Fotó: Yara Nardi / Reuters

A 86 éves egyházfő legutóbb március végén, egy légúti fertőzés miatt volt kórházban, a múlt hónapban pedig belázasodott, ami miatt kihagyta a pápai audienciát.

Ferenc pápa vastagbeléből két évvel ezelőtt 33 centimétert távolítottak el vastagbélgyulladása és szűkülete miatt. A pápa tüdejének egy része is hiányzik, ezt még fiatalon távolították el Argentínában.

A római katolikus egyház feje április 28–30. között látogatott Budapestre. Bár találkozott a magyar politikai képviselőkkel (kormánytagokkal és Karácsony Gergellyel is), az egyházfőnek ez az út arról szólt, amiről egész pápasága: hogy előremutatást, összefogást hirdessen a meglepetések pápájaként. Ferenc pápa áprilisi látogatását részletesen követtük itt a Telexen, a cikkeinket, fotóinkat itt böngészheti végig. Videónkat itt, képes összefoglalónkat pedig itt találja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!