Trump gratulált Kim Dzsongun észak-koreai diktátornak, be is támadták érte a republikánusok

2023. június 5. – 11:19

Másolás

Vágólapra másolva

Élesen kritizálta több republikánus képviselő is Donald Trump volt amerikai elnököt, amiért a közösségi oldalán gratulált az észak-koreai vezetőnek azért, hogy országa bekerült az Egészségügyi Világszervezet (WHO) végrehajtó tanácsába. „Gratulálok Kim Dzsungunnak!” – írta Trump a Truth Socialon.

Ron DeSantis floridai kormányzó, Trump 2024-es fő riválisa egy iowai kampányrendezvényen erről azt mondta, meglepte a volt elnök posztja. „Meglepett, hogy ezt láttam. Úgy értem, egyrészt Kim Dzsongun egy gyilkos diktátor” – mondta, hozzátéve, hogy szerinte a WHO egy bukott szervezet, ha felvesz a tagjai közé egy olyan országot, aminek vezetője nemrég életfogytiglani börtönre ítélt egy kisgyermekes családot. „ El kell utasítanunk a WHO zárlatvédelmi szerződését, és nem gratulálnunk kell ahhoz, hogy részt veszünk a WHO-ban” – mondta DeSantis.

Nikki Haley volt ENSZ-nagykövet szerint kutyakomédia Trump gratulációja.

Május végén vált hivatalossá, hogy beszáll a republikánus elnökjelöltségért folyó harcba Ron DeSantis floridai kormányzó, Donald Trump legfőbb kihívója. A „liberális eszmék” elleni kultúrharcáról híres jobboldali politikus kampánya azonban rosszabbul nem is indulhatott volna. DeSantis Elon Musk társaságában indította volna el kampányát, azonban fél órán keresztül nem sikerült beüzemelni a Twitter beszélgetős platformját.

Ebben a cikkünkben részletesen írtunk arról is, hogyan és miért kezdett el nyitni DeSantis felé a magyar kormány.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!