Zelenszkij személyesen mondott köszönetet a kárpátaljai 128. gépesített hegyivadász dandár katonáinak is

2023. június 4. – 16:42

Másolás

Vágólapra másolva

Az Ukrajna elleni háború rendkívüli eszközöket kíván a politikától is. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ezt folyamatosan bizonyítja attól kezdve, hogy tavaly februárban nem menekült el Kijevből, és ezzel sikerült egyben tartania, harcra, ellenállásra, kitartásra buzdítania az országát. Az ukrán elnök egy ideje név szerint is megköszöni videóiban egyes katonák hősiességét. Ahogy Zelenszkij elmondja: Ukrajna védelme, az akciók nem absztrakt dolgok, Ukrajna létezése egyes emberek hősies kiállásán is múlik.

A vasárnapi videóban így például az ukrán elnök kifejezte köszönetét Jaroszlav Kan ejtőernyősnek, aki harcolt Bahmutnál, Bilohorivkánál, Liszicsanszknál, Szoledarnál, Szvatovénál, Kremninánál, négyszer sebesült meg, orvosi kezelés alatt áll, de kész visszatérni a frontra.

„Köszönöm, Jaroszlav!” – mondja az ukrán elnök.

Mások mellett dicséretet kap egy tankelhárító rakétarendszert irányító parancsnok, vagy egy katona, aki pontos számításokat végzett a tüzérségnél. Az elnök aztán személyesen mond köszönetet a kárpátaljai 128. gépesített hegyivadász dandár néhány katonájának is. Ez az az egység, amelyben a legtöbb ukrajnai magyar szolgál. Elnöki köszönetet kap Olekszandr Hladis (Hladics?), Rosztiszlav Kmet, Olekszandr Sitykov, Olekszandr Kristapjuk, és Jaroszlav Niul, akit Zelenszkij „Jaroszlav Nyúlnak” ejt, de persze nem tudhatjuk biztosan, hogy ezek közül az emberek közül bárkinek lenne-e magyar gyökere. Egy biztos, mindannyian Ukrajnáért harcolnak.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!