Meleg karakter miatt bírságoltak meg egy streamingoldalt Oroszországban

2023. június 2. – 20:56

Másolás

Vágólapra másolva

Megbírságoltak az orosz hatóságok egy streamingoldalt az „LMBTQ-propagandát” tiltó törvény alapján, írja a Moscow Times. A Trikolor Kino i TV-re átszámítva mintegy 5 millió forint büntetést szabtak ki, de a vállalat vezetője is kapott csaknem egymillió forintnyi bírságot.

A Trikolor jelezte, hogy levették a kínálatból a kifogásolt tartalmat, de azt nem közölték, pontosan melyik műsorról vagy filmről van szó.

Az orosz médiahatóság, a Roszkomnadzor 19 szabálysértési pert indított az ország összes nagy streamingszolgáltatója ellen.

A vonatkozó orosz törvény eredetileg a kiskorúakat célzó tartalmakra vonatkozott, de ezt később kiterjesztették az összes korosztályra.

A 444 megjegyzi, hogy Magyarországon a kormánykörök által gyermekvédelminek és pedofilellenesnek hívott jogszabály – amit a kormány kritikusai homofóbtörvénynek is hívnak – értelmében 18 év alattiak számára elérhető tévéműsoroknál, reklámoknál tilos megjeleníteni a homoszexualitást. Tehát nemcsak „propagálni” tilos, hanem megjeleníteni is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!