Két gyerek is meghalt a Kijevet ért éjszakai támadásban

2023. június 1. – 08:14

Másolás

Vágólapra másolva

Két gyermek és egy felnőtt meghalt és több mint egy tucat ember megsérült egy újabb éjszakai rakétatámadásban Kijev ellen – közölték ukrán tisztviselők. Oroszország rendszeresen támadja az ukrán fővárost légitámadások során.

A legutóbbi támadások a keleti Desnyanszki és Dnyiprovszkij kerületeket érintették. Az egyik gyermek 5-6 éves volt, a másik 12 vagy 13 éves. Ez volt a negyedik támadás a héten.

Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere a Telegramon közzétett kora reggeli bejegyzéseiben azt mondta, hogy „robbanások sorozata” volt a városban, és hogy a bevetett egységek a lezuhant törmelékekkel és a tüzek oltásával foglalkoznak. Tájékoztatása szerint 14 ember sérült meg, közülük kilencet kórházba szállítottak.

Közben Luhanszk megszállt részéről is érkezett hír: eszerint szerdán öt ember meghalt és 19 megsebesült egy baromfifarmot ért ukrán támadásban. Csütörtök reggel az Ukrajnával határos nyugat-oroszországi Belgorod kormányzója közölte, hogy legalább két ember megsebesült a Sebekino városát ért támadásban, amelyért az ukrán csapatokat tette felelőssé. „Az éjszaka ismét feszült Sebekino számára. Az ukrán csapatok egy órán át lőtték a várost” – írta Vjacseszlav Gladkov a Telegram-csatornáján. (BBC)

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!