Légitámadás érte Kijevet hajnalban, tűz ütött ki egy toronyházban

2023. május 30. – 07:59

Másolás

Vágólapra másolva

Három órán keresztül tartott kedden hajnalban a Kijevre küldött légitámadás. A dróntámadásban egy ember meghalt, másik három pedig megsérült, egy toronyházban pedig tűz ütött ki. A Sky News beszámolója szerint a légvédelmi sziréna órákon keresztül figyelmeztetett a veszélyre, a város polgármestere, Vitalij Klicsko pedig felszólította a lakosságot, hogy menjenek óvóhelyekre.

A légitámadás azóta már véget ért, az ukrán légvédelem húsznál is több drónt tudott leszedni. A támadás tömegesen, különböző irányokból, több hullámban történt.

Lángoló épület Kijevben egy orosz dróntámadást követően 2023 május 30-án – Fotó: State Emergency Service Of Ukraine / Reuters
Lángoló épület Kijevben egy orosz dróntámadást követően 2023 május 30-án – Fotó: State Emergency Service Of Ukraine / Reuters

Klitschko arról is beszámolt, hogy „minden mentőszolgálat” a Podilskyi kerületbe tart, további részletek közlése nélkül. A lehulló törmelék miatt Pecserszkij kerületben három autó, Darnyickij kerületben pedig egy ház gyulladt ki. Ez már a 17. Kijev elleni légitámadás ebben a hónapban.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!