Elkobozták a bebörtönzött Navalnijtól az ellene szóló négyezer oldalas vádiratot

2023. május 27. – 10:05

Másolás

Vágólapra másolva

Már több mint két éve ül börtönben a legismertebb orosz ellenzéki, Alekszej Navalnij, akit egy éve helyeztek át a kínzásokról hírhedt, malehovói 6-os börtöntelepre. Az orosz legfőbb ügyészség most összeállított egy 3828 oldalas vádiratot mindazon bűncselekményekről, amiket Navalnij a vád szerint a börtönben töltött ideje alatt követett el – erről Twitter-posztjában írt a politikus.

„Hát, Alekszej, most aztán igazán nagy bajban vagy, biztosan sok bűntényt követtél el” – mondta magának, amikor rátekintett a felstószolt vádiratra – amit ugyan megkapott, de csak rövid időre, mert az iratokat elkobozták tőle a börtöntelepen.

„Bár az iratok mérete azt mutatja, hogy egy igen fondorlatos és kitartó bűnöző lehetek, nem fogom megtudni, hogy pontosan mivel vádolnak” – írta Navalnij, hozzátéve, hogy a cellájába egyedül egy darab bögrét és egy darab könyvet vihetett magával.

„És senkit nem érdekel, hogy éppen bírósági eljárás alatt állsz, és akár 30 évre bebörtönözhetnek – és éppenséggel szeretnéd megtudni, mivel vádolnak, meg milyen indokok alapján.”

Az eljárás az ügyében május 31-én kezdődik. Tweetje végén Navalnij megjegyezte: „Majd az ítélethirdetéskor kiderül, mivel vádolnak.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!