Tizenegy éves lány futtatásával vádolnak egy magyar férfit Észak-Írországban

2023. május 26. – 20:17

Másolás

Vágólapra másolva

Egy 11 éves lányt próbált szexrabszolgának eladni egy magyar férfi Észak-Írországban – többek között ezzel is vádolják az 54 éves M. Zoltánt, aki pénteken állt az omagh-i városi bíróság elé. Erről a Belfast Telegraph számolt be, a lap cikkét először a Hvg.hu szemlézte.

M. Zoltán ellen több vádpont miatt indult eljárás:

  • 2023 januárja és márciusa között szexuális jellegű kommunikációt folytathatott kiskorúakkal, állítólag a saját kielégülésére;
  • emellett illegális fegyvertartással is vádolják – többek között késeket és lőfegyvereket tarthatott magánál engedély nélkül;
  • márciusban pedig bejelentés érkezett a hatóságokhoz arról, hogy a férfi pénzért cserébe egy 11 éves lányt árusított szexuális szolgáltatásokra, akivel szemben ő maga is visszaélt szexuálisan.

Az ügyet maga a 11 éves lány jelentette a hatóságoknál. M. Zoltánnak több tettestársa is volt az ügyészség szerint, a hét másik vádlott viszont elmenekült az országból.

M. Zoltán ellen a magyar hatóságok korábban hat kiadatási parancsot adtak ki: többek között elítélték fegyveres rablásért, testi sértésért és fegyvertartásért is, de megszökött, mielőtt letartóztathatták volna.

A férfit pedig már egyszer elítélték Észak-Írországban is engedély nélküli sertésvágás miatt, de óvadék ellenében szabadlábra helyezték. Igaz, a pénteki tárgyaláson kiderült, hogy M. megszegte az óvadék feltételeit, mert nem a kiadatása során előírt címen lakott. Sőt: M. a vádemelés után is kommunikációt folytatott a sértettel, holott a kiskorú lány védelem alatt áll.

A nyomozók szerint fennáll a bűnismétlés veszélye – M. Zoltán védőügyvédje viszont a tárgyaláson arról beszélt, hogy a vádlott „hevesen tagadja” a szexuális jellegű kommunikáció vádját. Igaz, azt elismerte, hogy az óvadék feltételeit megszegte a lakhelye elhagyásával.

„Nem gyakran állok olyan vádlottal szemben, aki minden feltételét megszegi a szabadlábra helyezésének. Ez esetben önnek ez sikerült”

– mondta a tárgyaláson Bernie Kelly kerületi bíró.

„A hat kiadatási parancs azt mutatja, hogy a vádlott korábban nem jelent meg a bíróságon, hogy feleljen az állítólagos bűncselekmények miatt. Ráadásul megszegte a szabadlábra helyezés feltételeit is, nem is beszélve arról, hogy állítólag további bűncselekményeket követett el. Még a sértettel is kapcsolatba lépett” – sorolta a vádpontokat a bíró, amire M. Zoltán közbevágott:

„Semmi ilyesmit nem tettem!” – „Nem szegte meg az óvadékot? Hát persze hogy megtette” – kontrázott a bíró.

A bíróság ezek után elutasította, hogy ismét szabadlábra helyezzék az 54 éves férfit. M. Zoltán következő tárgyalása az ügyben június 20-án lesz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!