Meghalt egy kínai influenszer, miután élő adásban fogyasztott el tekintélyes mennyiségű alkoholt

2023. május 22. – 15:10

Másolás

Vágólapra másolva

Holtak találtak rá az otthonában egy kínai influenszerre tizenkét órával azután, hogy egy több órás élő közvetítés alatt tekintélyes mennyiségű alkoholt fogyasztott el – írja BBC.

A „Brother Three Thousand” nevű Douyin-felhasználó (ez egy TikTok-hoz hasonló kínai közösségi médiás felület) múlt kedden vett részt egy online eseményen, amin influenszerek versenyeztek egymással, hogy ki tud rövid idő alatt minél több támogatást összeszedni a követőitől. A 34 éves streamer (akit a helyi média Wang-ként nevezett meg) több kört is elveszített, a büntetése az volt, hogy meg kellett innia egy üveg baijiu-t.

A baijiu egy kínai szeszesital, az alkoholtartalma akár a 60 százalékot is elérheti. A verseny nézői szerint Wang legalább hét üveggel elfogyasztott az italból.

Wang kicsivel éjfél után zárta le az élő adást, a családja másnap délután bukkant rá a lakásában. Akkor már több órája halott lehetett.

A Douyin-on egyébként tiltják az alkoholfogyasztást, figyelmeztetésekkel, korlátozásokkal és letiltással is szankcionálják. Magát Wangot is – aki rendszeresen fogyasztott alkoholt a streamjei alatt – letiltotta már a platform korábban, de az influenszer könnyen megkerülte a büntetést azzal, hogy új fiókot hozott létre. A legfrissebb profiljának 44 ezer követője volt.

Nem Wang az első influenszer, aki abba halt bele, hogy extrém végletekig ment el a követői számának növelése érdekében. Yu Hailong, akit az tett népszerűvé a Douyin-on, hogy rengeteg ételt fogyasztott el egyszerre, 2021-ben „hosszú órákig tartó, nagy intenzitású munka után” halt meg – közölte az ügynöke. 2018-ban nem sokkal az élő online adás után halt meg a Dafei nevű streamer is, aki arról volt ismert, hogy alkoholt és étolajat ivott a kamera előtt.

A veszélyes TikTok-kihívásokról ebben a cikkben írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!