Légitámadás érte Kijevet hajnalban

2023. május 16. – 07:38

Másolás

Vágólapra másolva

Oroszország kedden a kora reggeli órákban rendkívül intenzív légitámadást indított Kijev ellen, drónokat és valószínűleg ballisztikus rakétákat is bevetve, írja a Reuters. A légvédelmi szirénák kedden hajnalban szinte egész Ukrajnában megszólaltak, és több mint három órán át hallatszottak Kijev és térsége felett.

Fotó: Gleb Garanich / Reuters
Fotó: Gleb Garanich / Reuters

„Az előzetes információk szerint a Kijev légterében lévő ellenséges célpontok túlnyomó többségét felderítették és megsemmisítették” – mondta Szerhij Popko, Kijev város katonai közigazgatásának vezetője a Telegrammon.

Vitalij Klicsko kijevi polgármester elmondta, hogy a lezuhanó törmelék több autót is felgyújtott és megrongált egy épületet a főváros nyugati részén fekvő Szolomjanszkij kerületben. Három ember megsérült. Boriszpiltől délre a légvédelmi rendszerek visszavertek egy dróntámadást. A Kijevtől délkeletre fekvő Boriszpilben található a főváros fő utasszállító repülőtere, ez most zárva van. A többi kerületben a károk nem voltak jelentősek, és ott nincs információ áldozatokról – közölte a katonai közigazgatás.

Oroszország hetekig tartó szünet után április végén folytatta a nagy hatótávolságú rakétacsapásokat, és az elmúlt napokban sorozatos támadásokat indított, amelyek gyakran Kijevet vették célba. Ukrajna eddig a támadások túlnyomó többségét vissza tudta verni.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!