Moszkva tagadja, hogy az ukrán erők több ponton áttörték volna a frontvonalat

2023. május 12. – 09:21

Másolás

Vágólapra másolva

Az orosz védelmi minisztérium cáfolta azokat a híreket, amelyek szerint az ukrán erők áttörtek volna a frontvonalak több pontján, és hangsúlyozta, hogy a helyzetet továbbra is ellenőrzés alatt tartják – írja a Reuters.

Az ukrán előrenyomulásról orosz katonai bloggerek számoltak be a Telegramon. A bloggerek a kelet-ukrajnai Bahmut városától északra és délre ukrán ellentámadásról. Csütörtökön még Jevgenyij Prigozsin, a Wagner-csoport alapítója is azt mondta, hogy az ukrán erők megkezdték az ellentámadást, és oldalról közelítik Bahmut városát.

Ez annak tükrében is meglepő, hogy csütörtökön maga Zelenszkij mondta azt egy interjúban, hogy a régóta várt ellentámadást még nem indították el, és több időre van szükségük, hogy felkészüljenek rá.

„Az egyes Telegram-csatornák által terjesztett állítások a katonai érintkezési vonal mentén különböző területeken történt áttörésekről nem felelnek meg a valóságnak. Az általános helyzet a különleges katonai művelet területén ellenőrzés alatt áll” – közölte az orosz védelmi minisztérium egy Telegram-posztban.

Az orosz védelmi minisztérium közleménye már csak azért is meglepő, mert a tárca nem szokott külön reagálni a háborúval kapcsolatos blogbejegyzésekre.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!