Beomlott egy gyalogoshíd Finnországban, több gyerek megsérült

2023. május 11. – 11:42

Másolás

Vágólapra másolva

Huszonhét ember, köztük sok gyerek megsérült, amikor csütörtökön a reggeli órákban beszakadt egy gyalogoshíd a finnországi Espoo városban. A sérültek közül többnek súlyos az állapota – jelentette a Helsinki Times című helyi lap a tűzoltóságra hivatkozva.

A baleset időpontjában egy rétegelt lemezből készült átjárón haladtak a gyalogosok, köztük a Kalasataman középiskola több diákja. Helyszíni jelentések szerint a hídon lévők több méterről estek a mélybe. A sérülések többnyire végtagtörések. Legalább 15 sérültet kórházba szállítottak – írja az MTI.

A beomlott gyalogoshíd a finnországi Espoo városában 2023. május 11-én – Fotó: Jussi Nukari / Lehtikuva / Reuters A beomlott gyalogoshíd a finnországi Espoo városában 2023. május 11-én – Fotó: Jussi Nukari / Lehtikuva / Reuters
A beomlott gyalogoshíd a finnországi Espoo városában 2023. május 11-én – Fotó: Jussi Nukari / Lehtikuva / Reuters

A baleset reggel 9 óra körül történt, a tűzoltóság azonnal reagált rá, több egységet küldtek a helyszínre. A rendőrség jelenleg is vizsgálja a baleset körülményeit, és műszaki vizsgálatot végeznek a helyszínen. A helyzet felmérése még tart, a rendőrség további információkat fog közölni, amint azok rendelkezésre állnak.

Sauli Niinistö finn elnök is részvétét és együttérzését fejezte ki a balesetben érintetteknek a közösségi médiában. A baleset hatalmas felháborodást keltett Finnországban, sokan követelik, hogy a közterületeken jobb biztonsági intézkedéseket vezessenek be.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!