Rejtély egy német vasútállomáson: hamvakkal teli magyar urnát rejtett egy csomagmegőrző

2023. május 10. – 20:37

Másolás

Vágólapra másolva

Egy Magyarországon még tavaly augusztusban elhamvasztott holttest urnája került elő a németországi Regensburg főpályaudvarán. A bajor nagyváros vasútállomásán 47 napja volt a csomagmegőrzőben az urna, amit hétfőn egy vasutas talált meg – írja az Rtl.hu a német Mittelbayerische.de híre nyomán.

Azt egyelőre nem tudni, hogy ki és miért hagyta az urnát március végén a vasútállomáson. Azt sem, hogy mi történt az urnával és a hamvakkal a tavaly augusztusi hamvasztás és a csomagmegőrzőben elhelyezés közötti bő fél évben.

A német rendőrség nyomozást indított, egyebek mellett arra keresik a választ, hogy hogyan került az urna Németországba és ezen belül a bajor városba, az elhunytnak milyen kapcsolata van Regensburggal vagy a környékkel, az urnát ki és miért szállította oda.

A német lap szerint a nyomozás Magyarországon indul, miután az itteni krematórium nevét ismerik.

Hogy az urna sorsa mi lesz, még nem tudni. A bajorországi hamvasztások után három hónapon belül el kell temetni az urnát. Azonban ezt az – egyelőre ismeretlen – elhunytat külföldön hamvasztották el, amire nem vonatkozik ez az előírás.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!