Műszaki állapota miatt nem engedték be Németországba a Hungária EuroCityt

2023. május 9. – 11:25

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nem megfelelő műszaki állapot miatt nem folytathatta útját Hamburgba a MÁV egyik vonata május 7-én. A Nyugati pályaudvarról indult Hungária EuroCityt a német személyzet nem volt hajlandó átvenni, így a vonat körülbelül 350 utassal a fedélzetén a cseh–német határállomáson ragadt – írta a Iho.hu.

A vonat kísérőszemélyzetének cseréjekor derült ki, hogy az egyik kocsiban nem működik a légkondi, és az egyik ablak felső, billenő része is kitörött. A Deutsche Bahn (DB) személyzete emiatt elutasította a MÁV-Start által kiállított szerelvény átvételét. Az eset miatt körülbelül 350 utas maradt a děčíni állomás peronján azzal, hogy oldják meg a továbbutazást, ahogy tudják.

A MÁV-Start a Telex megkeresésére közölte, hogy a nemzetközi társvasutak bevonásával azonnal vizsgálatot indítottak az eset kapcsán.

Az Iho.hu szerint nem ez az első ilyen eset, tavaly nyáron több alkalommal is előfordult, hogy hiányzó kocsi vagy étkezőkocsi miatt nem engedték be Németországba a vonatokat. A DB-nek nem csak a magyar szerelvényekkel vannak gondjaik, a cseh vasúttársaság által kiállított szerelvény is maradt már a děčíni állomáson.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!