Lövöldözés volt egy texasi bevásárlóközpontban, kilencen meghaltak, az elkövetőt lelőtték

2023. május 7. – 06:38

Másolás

Vágólapra másolva

Kilencen meghaltak, amikor szombaton lövöldözés tört ki egy texasi outlet centerben, a hatóságok közlése szerint a mészárlást vélhetően egyedül végrehajtó elkövető is meghalt – őt egy rendőr lőtte le. A CNN értesülései szerint a lövöldözésben legalább heten megsebesültek, a legfiatalabb közöttük egy 5 éves gyerek. A sérültek közül hármat sürgősen műteni is kellett.

A Texas állambeli Allen rendőrfőnöke az eset után elmondta, hogy a rendőrök a riasztás után tudatosan és határozottan tartottak a lövések hangja felé, hogy mielőbb ártalmatlanítani tudják a lövöldözőt. Szemtanúk beszámolója alapján az elkövető válogatás nélkül kezdett tüzelni a bevásárló tömegre. A helyszínen tartózkodók elmondása szerint az elkövető fekete ruhát és taktikai, katonai felszereléseket viselt.

„Körülbelül tíz pukkanást hallottam, aztán még tíz-tizenöt lövést, aztán láttuk ezt a fickót, aki teljesen feketébe volt öltözve, mellényt viselt, és csak lövöldözött az emberekre” – idézte cikkében a BBC az egyik túlélőt, aki hozzátette, hogy az üzlet hátsó részében bújtak el. A hatóságok szerint a lövöldözés idején több százan voltak az outlet áruházban.

A BBC felidézi, hogy a Fegyveres Erőszak Archívum nevű civil szervezet adatai szerint idén már több mint 198 olyan tömeges lövöldözés volt eddig, amelyben legalább négy embert meglőttek a lövöldözőn kívül. Ez 2016 óta a legmagasabb szám az év adott időszakát nézve.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!