Az ukrán ügyészség őrizetbe vette Odessza polgármesterét korrupció gyanúja miatt

2023. május 4. – 17:57

Másolás

Vágólapra másolva

Az ukrán korrupcióellenes ügyészek őrizetbe vették Hennagyij Truhanovot, Odessza polgármesterét egy korrupciógyanús nyomozással összefüggésben – írja a Guardian.

Trukhanovot 2014-ben választották meg a fekete-tengeri kikötőváros, Odessza polgármesterévé, és 2017 óta nyomozás folyik ellene sikkasztás gyanúja miatt. A politikust 92 millió hrivnya elsikkasztásával vádolják. A vádak alól 2018-ban felmentették, de 2021-ben újraindították a nyomozást egy odesszai épület megvásárlásával kapcsolatban.

Az ügyészek a Telegram üzenetküldő alkalmazáson közölték, hogy Truhanovot 60 napra őrizetbe vették, mert nem fizette be a 30 866 000 hrivnya (kb. 283 millió forint) óvadékot. A Reuters kereste, de nem tudta elérni az ügyben Truhanovot.

A korrupció elleni küzdelem létfontosságú Ukrajna számára, mivel az ország megpróbál csatlakozni az Európai Unióhoz. Zelenszkij annak ellenére indította el a korrupció elleni fellépést, hogy Oroszország 2022 februári teljes körű inváziója óta háborút folytat Ukrajna ellen.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!