Ukrajna visszautasítja a Kreml elleni dróntámadás vádját

2023. május 3. – 16:04

Másolás

Vágólapra másolva

Tagadja az ukrán vezetés, hogy közük lenne a szerdára virradó éjjel történt eseményekhez a Kreml körül.

„Igen meglepő a terrorista állam [Oroszország] szóhasználata. Ami terrortámadásnak számít, az többek között a dnyiprói és umani lakóépületek megsemmisítése, vagy a kramatorszki vasútállomást ért rakétatalálat. Ami Moszkvában történt, az nyilvánvalóan a helyzet eszkalálása május 9-re hangolva”

fogalmazott az Ukrinform ukrán állami hírügynökségnek Szerhij Nikiforov elnöki szóvivő. Május 9. a győzelem napjának számít Oroszországban, az ünnepségek miatt pedig már le is zárták a Vörös teret Moszkvában – igaz, jelentések szerint idén az államapparátus kissé visszafogná az ünneplést.

Az ukrán elnök tanácsadója, Mihajlo Podoljak szintén visszautasította a Kreml vádjait, szerinte ugyanis egy ilyen akció nem Ukrajna érdekeit szolgálná a harctéren, hanem csak „radikálisabb intézkedések” felé provokálná Oroszországot. Emiatt pedig Podoljak szerint a következő napokban nagyobb „terrortámadásra” kell számítani az oroszok felől Ukrajna ellen, írja a Welt.

Időközben a BBC újságírója, Francis Scarr közzétett Twitteren egy videót is az állítólagos dróntámadásról. Ezen azt látni, hogy egy objektum a Kreml felett zuhan az égen, de mielőtt leérne az épületre, felrobban:

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!